“Vozićeš gdje ti ja kažem”: Šta se desilo kada je Hadžija rođaku Bekriji posudio pištolj

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Fikreta Bekrića zvanog Bekrija i Džemala Bekrića zvanog Hadžija.

Naime, prema navodima optužnice Hadžija je posudio svoj registrovani pištolj marke M 57 kalibra 7,62 milimetara Bekriji, a što je prema zakonu krivično djelo.

To se dogodilo prošle godine, a Bekrija je oružje nosio mjesec, dok ga u Tešnju nisu kontrolisali policajci koji su pronašli pištolj i oduzeli ga.

Naime, kako je opisano u optužnom aktu do zaplijene oružja je došlo kada je policijska patrola uočila da se dvojica muškaraca koji su bili u “opel astri” sumnjivo ponašaju. Bekrija se nalazio na mjestu suvozača, a “opel” je vozio J. N. Dok su se vozili u Tešnju Bekrija je vozaču kazao da “idu negdje na piće”, a nakon što je ovaj to odbio, on je iz džepa jakne izvadio pištolj koji je posudio od Hadžije.

Oružje je kako se navodi u optužnici prislonio na prsa J.N. govoreći mu:”Sad ćeš voziti gdje ti ja kažem”.

Isprepadani J. N. ugledao je u retrovizoru policijsko vozilo iza i pobjegao je iz vozila.

Nakon toga su policajci uhapsili Bekriju kojeg terete za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nelegalno posjedovanje oružja. Džemal Bekrić tereti se da je dao pištolj na poslugu osobi koja ja nema oružni list niti dozvolu za nošenje oružja, piše Avaz.

Ostavite komentar: