Već dugo tinja sukob: Brat pretučenog Borovčanina (30) prijetio napadaču

Sokolačka policija uhapsila je Dušana Borovčanina (27) iz tog grada zbog sumnje da je prijetio sugrađaninu Stefanu Deliću (27), koji se nalazi pod istragom zbog nedavnog premlaćivanja Dušanovog brata Marka (30).

U policiji navode da su prijetnje prijavljene u srijedu i osumnjičeni je ubrzo pronađen.

“Policijski službenici lišili su slobode D. B. sa Sokoca zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Sumnjiči se da je uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo licu S. D. sa Sokoca. O svemu je obaviješteno tužilaštvo i u toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela”, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Prijetnje su, kako se saznaje u PU Istočno Sarajevo, nastavak sukoba koji tinjaju od 17. oktobra, kada je ispod automobila Saše Karadžića u Podromaniji otkrivena eksplozivna naprava velike razorne moći.

Bomba je na vrijeme primijećena i deaktivirana pa su spriječene katastrofalne posljedice. Uviđajem je utvrđeno da je naprava bila podmetnuta ispod suvozačevog sjedišta, prenosi Avaz.

Zbog toga u policiji sumnjaju da je meta napada bio Ognjen Orašanin zvani Oras, kriminogena osoba, koja je često u društvu s Karadžićem. Policija je pokrenula detaljnu istragu o tome, a cijeli slučaj je kvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Samo šest dana kasnije, 23. oktobra, Orašanin i Karadžić su uhapšeni zajedno sa Stefanom Delićem, nakon što su na ulici presreli i pretukli Marka Borovčanina.

Motiv napada je, kako sumnjaju u policiji, privatna istraga koju su Orašanin i ekipa pokrenuli u namjeri da dođu do informacija o osobama koje stoje iza podmetanja eksploziva. Zbog toga su se okomili na Borovčanina i pretukli ga. Iako je zadobio teške povrede, Borovčanin je odbio hospitalizaciju i otišao kući.

Orašanin, Karadžić i Delić su nakon hapšenja predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Međutim, poslije saslušanja tužilac je ocijenio da nema elemenata za određivanje pritvora i svi su pušteni da se brane sa slobode.Ostavite komentar: