Užasno nasilje u porodici: Pretukao majku, završio u pritvoru

28.11.2023. | 11:44

Opštinski sud u Čapljini je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona odredio jednomjesečni pritvor Boži Babiću (33) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Tužilaštvo HNK osumnjičenom Babiću stavlja na teret da je 16. novembra ove godine, oko 18.30 časova, u kući koja se nalazi u Dretelju u Čapljini u kojoj živi njegova majka, nad oštećenoj P.B. počinio ovo krivično djelo.
“On je obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije saglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju je uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, usljed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost”, navode iz Kantonalnog tužilaštva HNK.
Dalje se navodi da je Opštinski sud u Čapljini ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Babiću, jer se isti krio i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.
“Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora. Kantonalno tužitalaštvo HNK u saradnji sa PU Čapljina, PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo”, istakli su iz Tužilaštva.

Oznake: Čapljina, Majka, Tuča