Krijumčarenjem cigareta zaradili 600.000 KM: Zatraženo pritvaranje Vukovića

28.11.2023. | 09:36

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za državljanina Crne Gore Radoicu Vukovića (47) iz Plužina osumnjičenog za organizovani kriminal i šverc cigareta u predmetu ”Wolf”.

Vuković je za vikend uhapšen na graničnom prelazu Hum kod Trebinja na osnovu međunaordne potjernice koju je za njim raspisao MUP Republike Srpske, prenosi ATV.

”Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosudnim organima, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je Vuković pod istragom zbog organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, krijumčarenja i nedozvoljeno skladištenje robe.

”On se sumnjiči da je, djelujući kao član organizovane grupe, vršio krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH i dalju distribuciju na ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u BiH, velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kako je propisano poreskim zakonodavstvom BiH”, navode u Tužilaštvu.

Protiv Vukovića i drugih osoba MUP Srpske je 2020. godine podnio izvještaj zbog sumnje da su švercom cigareta pribavili imovinsku korist u iznosu od oko 600.000 KM.