Uhapšen sudija suda u Banjaluci! Predložen pritvor Pejoviću zbog 1.000 evra mita

Republičko javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora sudiji Osnovnog suda u Banjaluci Nebojši Pejoviću, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem.

Portparol tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je sudija tokom dana saslušan u tužilaštvu i predložen mu je pritvor o kojem će odlučivati Okružni sud u Banjaluci.

“Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke”, rekla je Tojagić.

Ona pojašnjava da se Pejoviću na teret stavlja da je od vlasnika jednog privrednog društva tražio i 21. aprila primio novčani iznos od 1.000 evra.

“Osumnjičeni je za taj iznos nudio pomoć i povoljan ishod postupka za privredno društvo oštećenog S. H. koji je podnio zahtjev za upis društva u sudski registar kod Okružnog privrednog suda u Banjaluci”, rekla je Tojagić.

Avaz nezvanično saznaje da S. H. zbog određenih problema sa nazivom preduzeća nije uspjevao da registruje firmu, pa mu je Pejović obećao da će mu to “srediti” za iznos od 1.000 evra. Dogovorili su sastanak na kojem je oštećeni Pejoviću predao novac. Sudija je uhapšen prilikom predaje novca koju su pratili inspektori SIPA, piše Avaz.

Ostavite komentar: