Uhapšen nasilnik iz Zenice: Napao dvije žene na ulici usred bijela dana

03.04.2024. | 17:42

Policijske službenici MUP-a ZDK uhapsili su su ponedjeljak muškarca M.A. (1981) koji se tereti da je istog dana u 12:40 sati u ulici Islambegovića put napa dvoje žene. Muškarac je uhapšen ubrzo nakon što je policija početa tragati za njim i uočila ga u blizini PS Centar.

“Na lice mjesta izvršenja fizičkog napada izašli su policijski službenici Policijske stanice Centar i Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, kao i osoblje Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Utvrđeno je da su napadnute Dž.B., rođena 1963. godine iz Mostara i P.A., rođena 1985. godine iz Zenice, koje su vozilom hitne pomoći prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, te je konstatovano da su obje zadobile lakše tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Policija je izvršila uviđaj, a dežutni tužilac Tužilaštva ZDK je obaviješten te je ovo djelo kvalifikovano kao “Nasilničko ponašanje”.

Nakon što je ispitan u službenim prostorijama Policijske uprave I, M. A. je 2. aprila uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.