Uhapšen načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, tri ljekara privedena na ispitivanje

BANjALUKA – Policija je uhapsila načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske Darka Golića zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem, odnosno pacijentom u toj zdravstvenoj ustanovi, a tri ljekara privedena su u policiju na ispitivanje potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da se privedeni ljekari ispituju zbog sumnje da su znali da je Golić počinio krivično djelo, ali da to nisu prijavili.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Glas Srpske, riječ je o doktoru Dejanu Aćiću i glavnoj sestri Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje Biljani Janković.

Golić je uhapšen nakon što su medicinske sestre UKC vidjele kako on ljubi jednog pacjenta. Nakon njegovog hapšenja pomenuta tri ljekara su privedena, a više osoba je saslušano u svojstvu svjedoka.

U policiji nisu mogli da govore o detaljima, samo su potvrdili da je uhapšena jedna osoba i da se u ovom slučaju saslušava više lica.

– Osumnjičeni D.G. je uhapšen nakon što je policiji prijavljeno da je u UKC RS u Banjaluci počinjeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela – saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Direktor UKC RS Vlado Đajić kazao je da nema informaciju da je osim jednog njihovog radnika još neko uhapšen, ali je potvrdio da je više zaposlenih svjedočilo u policiji.

Kako nezvanično saznaje “Glas Srpske” žrtva obljube za koju se sumnjiči dr Golić je 36-godišnji muškarac koji oženjen ima dvoje djece.

Gepostet von BL Portal am Montag, 20. Januar 2020Ostavite komentar: