Uhapšen muškarac koji je platio 100.000 evra za ubistvo rođenog brata

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji, procesuirali osobu iz Bihaća inicijala R. B. (55) koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom podstrekavanje na ubistvo iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 32. stav 1. i 2. KZFBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen.

Poznat identitet muškarca koji je platio 100.000 KM za ubistvo brata

Uhapšena osoba se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 evra, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D. B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N. B. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišćeni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

Izvor:(Avaz.ba)

Publiée par BL Portal sur Mardi 3 septembre 2019Ostavite komentar: