Poznat identitet muškarca koji je platio 100.000 KM za ubistvo brata

Rasim Demirović (55) iz Bihaća, kojeg su danas uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije platio je 100.000 KM za ubistvo brata Bajan i njegovog sina Nevresa, saznaje “Dnevni avaz“.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen.

Demirović se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 evra, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišćeni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

Izvor:(Dnevni avaz)

Gepostet von BL Portal am Dienstag, 3. September 2019Ostavite komentar: