Ubistvo Slaviše Krunića: Milanović pušten, podnesen izvještaj protiv Balde, Đukanovića i Kovačevića

MUP RS podnio je izvještaj protiv Emilija Balde, Željka Kovačevića i Benedija Đukanovića. “ATV” nezvanično saznaje da je četvrti uhapšeni Goran Milanović pušten na slobodu i protiv njega nije podnesen izvještaj.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala protiv lica inicijala Ž.K., E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22.04.2019.godine oko 22:30 časova u mjestu Glamočani, opština Laktaši, izvršili krivično djelo „Teško ubistvo“ na štetu Slaviše Krunića Slaviša i Žarka Pavlovića i krivično djelo „Teško ubistvo“ u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“, na štetu lica Gorana Ilića”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Dalje se navodi da je krivično djelo izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a RS i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče, 23.04.2018. godine su izvršili su uviđaj na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni Željko Kovačević je smrtno stradao na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni Emilio Baldo, koji je juče lišen slobode, jutros sproveden u Republičko tužilaštvo.

Osumnjičeni Benedi Đukanović iz Banjaluke još je u bjekstvu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i potjernica.

Prema saznanjima ATV-a, Goran Milanović koji je juče priveden je pušten, jer nije direktan izvršilac pa se njegovo ime nije našlo u policijskom izvještaju.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: