Terete ih za krijumčarenje droge: Pritvoreno osam uhapšenih iz akcije ”Kod”

17.11.2023. | 12:03

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za osmoro uhapšenih u akciji ”Kod”, koji se terete za krijumčarenje velikih količina droge.

Odlukom suda u pritvor su sprovedeni Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Еmina Mašić, Igor Cicović i Dragomir Pandurević.

Đorđe Cicović i Peđa Spajić su pušteni da se brane sa slobode, a na prijedlog tužilaštva njima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja van BiH.

Grupi se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet drogom, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

Akcija je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom ”Skaj” aplikacije. Sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovoarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, na konferenciji za medije je rekao da je uhapšena grupa prokrijumčarila ok 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge, piše ATV.

Većina osumnjičenih imaju bogate kriminalne dosijee, a u trgovini droge navodno su blisko sarađivali sa Darkom Еlezom, koji se nalazi u Srbiji na izdržavanjeu 15-godišnje kazne zatvora po presudi i predmetu ”Lutka”.

Oznake: Hapšenje, Pritvor