Stevanović: Ubijeđen sam da od pritvora neće biti ništa VIDEO

Ubijeđen sam da će Sud usvojiti naš prijedlog, i da od pritvora neće biti ništa, rekao je Miloš Stevanović, branilac Slavka Bojića i Saše Markovića.

Okružni sud u Banjaluci ima rok do sutra do 10.30 časova da odluči da li osimnjičeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostala trojica osumnjičenih ostaju u pritvoru.

Oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

– Bilo je i više nego iscrpljujuće, imali smo jake debate, sudija je nekoliko puta smirivao tenzije. Imamo paralelni dvostruki postupak, jer isti predmet vodi i Tužilaštvo BiH i to od prošle godine – poručio je Stevanović, navodi RTRS.

Podsjećamo, Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije “Travel 4 Fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor “Procontrola” Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama “Procontrol” i “Travel 4 Fun” znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

 

 

Ostavite komentar: