“Srce mu je stalo na mojim rukama”: Otac dječaka koji je preminuo u Neumu neutješan

BiH potresla je još jedna tragedija.

Nadin Mašić, trinaestogodišnjak iz Kaknja, preminuo je prekjuče u Neumu. Godišnji odmor i ljetovanje porodici Mašić pretvorili su se u najgori pakao.

Nesreća se dogodila na jednoj od plaža u dijelu Neuma koji se naziva Surdup.

Doktor iz Tuzle

Otac dječaka Elzudin Mašić ispričao je za Avaz da je doživio nešto što ni najvećem dušmanu ne bi poželio.

“Sin se kupao. Sve je bilo u redu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe”, prepričava veliku tragediju Mašić.

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

“Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete”, kaže kroz plač Elzudin Mašić.

Srce stalo

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.

“Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama”, rekao je dječakov otac.

“Otišao si prerano”

Elzudin je na Fejsbuku, uz obavijest o sahrani, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao.

“Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Alah podari sve ljepote dženetske”, napisao je Elzudin.Ostavite komentar: