Slavilo se! Organizovana fešta povodom izlaska iz pritvora Dženanove bivše djevojke

Sud Bosne i Hercegovine prošlog petka ukinuo je pritvor optuženim za prikrivanje dokaza u predmetu “Dženan Memić”, ali im je zabranio napuštanje mjesta boravka.

Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Alisi Ramić (Mutap), Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću sud je odredio i zabranu sastajanja s drugim osobama i obavezno javljanje nadležnom državnom organu.
Kako nezvanično saznaje portal Avaza, dan poslije, u Hadžićima je organizovana fešta na kojoj se slavio izlazak iz pritvora Zijada i Alise Mutap.
Inače, na ročištu u četvrtak Alisa se požalila da pet godina trpi medijski linč.
Podsjećanja radi, Sud BiH potvrdio je jutros optužnicu u predmetu Dženan Memić u kojem su optuženi Alisa Mutap, njen otac Zijad, policajci Hasan Dupovac i Josip Barić te Muamer Ožegović, radnik hotela “Crystal” na Ilidži.
Optužnicom Tužilaštva Bosne i Hercegovine oni se terete se da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizovani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede, usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ostavite komentar: