Saslušani osumnjičeni: Zatražen pritvor za sedam uhapšenih u akciji “Vektor”

Okružno tužilaštvo Trebinje je saslušalo osam lica uhapšenih u policijskoj akciji kodnog naziva “Vektor”, a za sedmoro se traži određivanje pritvora.

Portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović je, potvrdivši da su lica saslušana, kazao da je postupajući tužilac ovog tužilaštva protiv sedam lica stavio zahtjev za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Foči, nakon što su od Policijske uprave Foča dobili izvještaje o počinjenim krivičnim djelima

“Oni se sumnjiče za tri krivična djela – prevara, iznuda i pranje novca”, precizirao je Vukanović.

Oni su osumnjičeni da su građane varali preko društvenih mreža da posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima, te je materijalna šteta pričinjena ovim krvičnim djela nekoliko stotina hiljada maraka.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinila od oktobra 2020. godine do danas, na način da su posredstvom profila na društvenim mrežama reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt s oštećenim licima iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švajcarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja i držali ih u zabludi prikazivanjem lažnih činjenica o posjedovanju informacija o namještenim sportskim mečevima, navodeći ih da putem servisa za slanje novca vrše uplate u svrhu navodnog klađenja.

Oni su iznuđivali novac i prijetnjama, a vršenjem svih ovih krivičnih djela sticali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko stotina hiljada maraka.

Ostavite komentar: