Ranili čovjeka: Supružnici idu u pritvor mjesec dana

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor bračnom paru I.K. i B.K. protiv kojih se vodi istraga zbog sumnje da su iz vatrenog oružja ranili jedno lice u opštini Kozarska Dubica.

Protiv njih Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru vodi istragu zbog ubistva u pokušaju, saopštio je Okružni sud.

Supružnici B.K. sa boravištem u Kozarskoj Dubici i I.K. sa boravištem u Njemačkoj, terete se da su 4. februara u Kozarskoj Dubici vatrenim oružjem ranili mještanina D.V.

Kao razlozi za određivanje pritvora navedeni su bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, okolnosti koje ukazuju na to da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazan da će ponoviti, dovršiti pokušano ili učiniti krivično djelo kojim prijete.

Za ova krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža. Supružnici imaju prijavljeno prebivalište u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Prijedor ranije je rečeno da je 4. februara jedno lice povrijeđeno iz vatrenog oružja u mjestu Kriva Rijeka kod Kozarske Dubicee, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između više lica.

Ostavite komentar: