Pune ruke posla! Uprkos korona mjerama, policija na pijaci zatekla 2.000 ljudi

Pripadnici MUP-a Republike Srpske su u okviru kontrole poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacija otkrili u Kostajnici da lice kojem je određena kućna izolacija jer je pozitivno na virus korona upravlja vozilom, dok je u opštini Osmaci oko 2.000 lica bilo na pijaci.

Policija je 26. marta oko 12.50 časova u Kostajnici zaustavila i kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao M.G. iz Kostajnice, koji je pozitivan na virus korona i propisano mu je kućno liječenje i izolacija.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji je naložio da se protiv lica M.G. nadležnom tužilaštvu podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Patrola policije juče je oko 8.30 časova utvrdila da se u mjestu Mahala, opština Osmaci, održava pijaca i da se na njoj nalazi veći broj lica. Lice mjesta je fotografisano, a konstatovano je da se na pijaci nalazi oko 2.000 lica. Sa događajem je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je i saopštio da se lice mjesta fotografiše i protiv vlasnika pijace dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Iz MUP-a su naveli da su policijskom kontrolama utvrdili da se ispred ugostiteljskih objekata u Bijeljini, Mrkonjić Gradu i Foči nalazi više lica koja su na terasi konzumirala pića, a da je u ugostiteljskom objektu unutar tržnog centra u Trebinju zatečen konobar i još dva lica. O svemu je obavještena inspekcija i komunalna policija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U saopštenju je poručeno da će policijski službenici MUP Republike Srpske i u narednom periodu s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Ostavite komentar: