Pronađen pištolj, rasvijetljeno ubistvo Miroslava Tatića u Banjaluci

Pištolj kojim je ubijen Banjalučanin Miroslav Tatić (52) pripadao je osumnjičenom Aleksandru Bubnjeviću (28) koji ga je ponio sa sobom u namjeri da se kobne večeri obračuna sa sinom ubijenog, otkrio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Istražioci su tokom pretresa objekata i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni pronašli pištolj kojim je izvršeno ubistvo.

Izvor iz istrage dodaje kako je značajnu ulogu u istrazi i rasvjetljavanju ubistva na kraju, odigrala maloljetna djevojka koja je sve vrijeme bila u društvu osumnjičenog.

– U početku se držala jedne priče koja je išla u prilog osumnjičenom, ali je na kraju ipak, odlučila da ispriča onako kako je zaista bilo te večeri kada je ni kriv, ni dužan ubijen Miroslav Tatić – dodao je izvor iz istrage za Srpskainfo.

Sve dok maloljetnica nije progovorila nije se znalo ni da li je pištolj pripadao osumnjičenom.

– Bubnjević je tokom saslušanja govorio kako pištolj nije njegov, ali ova priča nije nikako mogla biti istinita, jer pištolj nije pronađen nakon ubistva, pa se sumnjalo da je upravo Bubnjevićev pištolj kojim je izvršeno ubistvo. Kasnije je to sve potvrđeno izjavom maloljetne djevojke koja je bila u društvu osumnjičenog kada se ubistvo dogodilo, a i kasnije kada je uhapšen u automobilu – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Prema izjavi maloljetne djevojke, ona je sa Bubnjevićem u srijedu oko 23 časa došla pred porodičnu kuću Tatića u banjalučkom naselju Lazarevo, a kako bi osumnjičeni sa Deanom Tatićem, sinom ubijenog raspravio oko nekih tračeva vezanih za maloljetnu djevojku.

– Kako nije bilo Deana, na vratima kuće se pojavio njegov otac Miroslav. Uslijedila je verbalna rasprava, tokom koje je Bubnjević izvukao pištolj i uperio ga prema Miroslavu i u jednom trenutku pištolj je opalio i iz neposredne blizine pogodio Miroslava u lijevu stranu grudnog koša, odnosno srce. Bubnjević je u panici strčao niz stepenice – ispričao je izvor Srpskainfo detalje istrage.

U trenutku kada je ulazio u automobil Bubnjević je djevojci rekao: “Nisam znao da je napunjen”. Nakon ovoga sjeli su u automobil i prvo otišli do porodične kuće Bubnjevića, a zatim prema gradu, kada su uhapšeni oko pola časa poslije ponoći.

Bubnjević je policiji odranije poznat po krivičnim djelima povezanim sa krijumčarenjem narkotika.

Tako je u decembru 2014. godine uhapšen u akciji Policijske uprave Banjaluka kodnog naziva “Rosulje” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Bubnjević je nakon istrage i suočen sa dokazima priznao krivično djelo, nakon čega je osuđen na dvije i po godine zatvora.

Bubnjević je u sudu rekao da je nakon ove presude “čist”.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: