Pravosnažna presuda Vrhovnog suda FBiH: Ubici supružnika 35 godina zatvora

23.02.2024. | 14:00

Vrhovni sud Federacije BiH je Harisa Haračića iz Teočaka pravosnažnom presudom osudio na kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva.

Oni su ovu odluku donijeli po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u kojoj se navodi da su ova ubistva su počinjena na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Iz tužilaštva su podsjetili da je Haračić optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

“U optužnici se navodi da je Haračić pomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu. Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo”, piše u optužnici.