Pala lica sa potjernica: Pripadnici Granične policije uhapsili devet osoba u BiH

23.02.2024. | 14:45

Pripadnici Granične policije na Aerodromu Sarajevo uhapsili su na letu iz Beča državljanina BiH čiji su inicijali P.P. /40/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga zbog krađa potražuje više opštinskih sudova u Federaciji BiH.

On je uhapšen 21. februara i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo, a graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju opštinski sudovi u Žepču, Širokom Brijegu, Travniku i Zenici, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici ove jedinice su 18. februara uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali D.J. /42/, koji je na sarajevski aerodrom stigao letom iz Beča, nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potjerncu za njim zbog krivičnog djela teška krađa. On je predat službencima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Granične policije na Aerodromu Sarajevo 16. februara su na letu za Istanbul uhapsili S.H. /43/ jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka raspisala potjerncu za njom zbog krivičnog djela krađa. Ona je predata službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Granična policija Gorica uhapsila je 20. februara državljanina Hrvatske I.G. /30/ jer je utvrđeno da je MUP Zapadno-hercegovačkog kantona raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela oduzimanje tuđe pokretnine.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Osoje i predat službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Granične policije u Višegradu su 19. februara uhapsili državljanina Srbije L.S. /20/ jer je utvrđeno da je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisao potjerncu za njim zbog krivičnog djela razbojništvo. On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Uvac i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Granična policija Orašje uhapsila je 18. februara prilikom izlaska iz BiH na prelazu Šamac državljanina BiH i Hrvatske A.P. /37/ jer je utvrđeno da je MUP Srednjobosanskog kantona raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Predat je službenicima Policijske stanice Orašje.

Pripadnici Granične policije Brod su 17. februara prilikom izlaska iz BiH lišili slobode M.H. /31/ jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora i MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela krađa. Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Granična policija u Doljanima uhapsila je 16. februara D.P. /62/ i I.T./56/ na ulasku u BiH na prelazu Orahovlje. Provjerama je utvrđeno da Policijska stanica Banjaluka potražuje ove državljane Hrvatske zbog krivičnog djela prevara. Predati su službenicima Policijske uprave Banjaluka.