Potezali i sjekiru: Objavljen video tuče vlasnika i bivšeg radnika firme

U staroj čaršiji u Cazinu došlo je do tuče dvojice muškaraca a potezali su i sjekiru.

Kako se može vidjeti na videu koji je ustupljen redakciji Avaza, dvojica muškaraca se fizički obračunavaju ispred jednog poslovnog prostora u Cazinu.
Sve je prijavljeno policiji.
Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK je kazao da je policija zaprimila prijavu, te je otkrio detalje ovog nemilog događaja.
“Prije tri dana, 26. januara oko 14.45 sati u policijsku stanicu Cazin obratila se ženska osoba, radnica jedne firme, koja je prijavila da je unutar kancelarije došlo do fizičkog obračuna između vlasnika te firme M. T. rođen 1973. godine iz Cazina i lica M. T. rođen 1980. godine takođe iz Cazina. Razlog njihovog sukoba je što je ovo drugo lice M. T., rođeno 1980. godine došlo u prostorije u ove firme te zbog ranije neizmirenih dugovanja, tražio neki dug. On je ranije bio radnik te firme. Ovaj to nije prihvatio i rekao mu je da napusti prostoriju. Nakon toga je došlo do tog fizičkog obračuna”, kaže Šiljdedić.

Sukob se nastavio ispred poslovnog objekta.
“U jednom momentu je iz svog vozila izvadio sjekiru i nasrnuo na vlasnika firme, te mu nanio povrede u predjelu lijeve ruke. Policija je izašla na lice mjesta. Djelo je okvalificirano kao djelo nasilničko ponašanje iz Člana 362. Krivičnog zakona i provodi se kriminalistička provjera. O svemu je upoznat dežurni tužilac”, rekao je Šiljdedić.

Ostavite komentar: