Porodica dva dana nije znala gdje je djevojčica: Osumnjičenoj za otmicu određen pritvor

14.09.2020. | 18:53

Ajiša Mazić, 13-godišnja djevojčica čiji je nestanak prošle sedmice na noge digao policiju ali i mještane Živinica, bila je oteta.

Naime, policija i Tužilaštvo TK-a su, radeći na ovom slučaju ustanovili da je djevojčica protiv njene volje držana u jednoj kući.

Ajiša Mazić, podsjećamo, vratila se kući nakon 48 sati, ali ostalo je nejasno gdje je bila nakon što je, kako je to za Oslobođenje ispričala njena polusestra Melisa Sadiković, otpratila brata u školu.

Dječak se vratio kući nakon nastave, ali Ajiši se izgubio svaki trag. Nakon 48 sati neizvjesnosti i Ajiša se pojavila, a onda je ispričala kako je bila zadržana protiv njene volje u kući izvjesne Miraleme.

Melisa se sinoć javila se redakciji Oslobođenja i utvrdila da je mala Ajiša bila oteta, te istakla da su priče o zaradi i kopanju krompira izmišljene.

Da se zaista radi o otmici, preciznije oduzimanju djeteta ili maloljetnika, potvrdio i portparol Tužilaštva TK Admir Arnautovića. Naime, ženi kod koje je Ajiša boravila određen je jednomjesečni pritvor.

Riječ je, kako se ispostavilo, o Miralemi Mujčinović koja je ranije prijavljivana zbog zlostavljanje svojih kćerki.

“Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne”, potvrdio je portparol Tužilaštva TK.

Inače, Mujčinović je Ajišu zadržala u kući koja se nalazi na području Dubrava, a potom je ostavila u parku te se djevojčica vratila kući.