Poreska uprava o hapšenju inspektora: Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva

07.03.2024. | 18:31

Poreska uprava Republike Srpske obavještava javnost da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva, koje imaju cilj suzbijanje korupcije i kriminala.

– Povodom današnjeg hapšenja inspektora Područnog centra Banjaluka Poreske uprave Republike Srpske, zbog sumnje da su počinili krivična djela, ističemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenih. Poreska uprava Republike Srpske je i do sada preduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet institucije, te aktivno sarađujemo sa policijom i tužilaštvom na otkrivanju zloupotreba u ponašanju naših službenika – navodi se u saopštenju Poreske uprave Srpske.

Kako oni navode, Poreska uprava Republike Srpske će i dalje biti opredjeljena i istrajna u beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

– Veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti doprinose efikasnosti i povećanju povjerenja javnosti u rad naše institucije. Poreska uprava Republike Srpske je konstantno apelovala i apeluje na građane da prijave sve nepravilnosti koje uoče u radu kako poreskih obveznika tako i poreskih službenika, jer smatramo da samo na takav način, zajedničkom saradnjom, možemo stati u kraj korupciji, te odvojiti časne od nečasnih poreskih službenika.

Pozivamo građane da i u buduće prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave Srpske, na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati, u saradnji sa istražnim organima – dodaje se u saopštenju.