Policajci nasilnici! Ovo je dvojac koji je suspendovan zbog premlaćivanja muškarca

Policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru su Armin Vrače i Jusuf Penava, saznaje portal Avaza.

Oni su kako se vidi na snimku pretjerano upotrijebili silu nad mladićem koji je je kako je tvrdio prekršio zabranu kretanja. Njihov napad na mladića je snimljen te su ga prenijeli svi mediji u regionu. Jutros se o ovom slučaju oglasio i MUP HNK.
“MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. aprila u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo.
Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”, rečeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: