Pobjegli sa mjesta tragedije! Predložen pritvor za vozača i suvozača zbog smrti pješaka

Tužilaštvo KS je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom vozaču i suvozaču zbog saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Buljakov Potok u kojoj je smrtno stradao jedan, a lakše povrijeđen drugi pješak.

Kako je navela portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić, vozač Aldin Subašić se sumnjiči za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i neukazivanju pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

“Vozaču je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti. Drugo, pritvor za suvozača je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza”, rekla je Bavčić.

Podsjećanja radi, prije dva dana je u sarajevskom naselju Boljakov Potok došlo do saobraćajne nesreće u 21.5 sati u kojoj je smrtno stradao pješak, a drugi lakše povrijeđen, dok su vozač i suvozač pobjegli s mjesta događaja te nisu ukazali pomoć povrijeđenim.

Brzom intervencijom, policija je pronašla počinioce, a oni su juče predati u Tužilaštvo KS.

Ostavite komentar: