Pobjegao sa mjesta nesreće: Određen pritvor Brčaku koji je usmrtio biciklistu

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Forića (35), nastanjen u Gornjem Rahiću na području Brčko Distrikta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

On je osumnjičen da je 14. septembra 2023. godine u večernjim satima u naselju Ratkovići na reginalnom putu Čelić-Šibošnica u noćnim uslovima upravljao automobilom brzinom od oko 100Km/h, na dionici puta sa ograničenjem brzine od maksimalno 50 km/h, te pri bezobzirnoj vožnji nedozvoljenom brzinom nije obratio pažnju na pješaka Miću Garića koji se kretao desnom kolovoznom trakom gurajući bicikl pored sebe. Uslijed ovakve vožnje je čeonim dijelom vozila udario pješaka u leđa i odbacio ga, pri čemu je oštećeni dobio višestruke povrede glave i cijelog tijela, ali se osumnjičeni nastavio kretati i udaljio se iako svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je povrijedio, a od nanesenih povreda je pješak ubrzo i preminuo – navode iz Tužilaštva TK, piše N1.

Operativnom saradnjom MUP TK i Policije Brčko Distrikta na području Distrikta je pronađeno vozilo i identifikovana je osumnjičena osoba, nakon čega je uhapšen i obavljena je kriminalistička obrada.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.

Ostavite komentar: