Pijan za volanom usmrtio čovjeka: Tužilac iz Banjaluke predložio pritvor za Petrušića

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je predložio banjalučkom Okružnom sud da odredi pritvor Vladanu Petrušiću /23/ iz Kotor Varoša osumnjičenom za ugrožavanje javnog saobraćaja.

Tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložio da mu bude određen pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.
Osumnjičeni je juče upravljajući pijan automobilom “audi” udario u vozilo “pasat” za čijim upravljačem je bio Nedeljko Simić iz Kotor Varoša, koji je tom prilikom smrtno stradao.
Ovo lice je upravljalo vozilom sa koncentracijom alkohola u organizmu od 2,04 grama po kilogramu, i to u toku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju od 60 dana po prekršajnom nalogu Policijske stanice Kotor Varoš.
Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 19.00 časova, na magistralnom putu Obodnik-Klupe, u mjestu Maslovare, opština Kotor Varoš.

Ostavite komentar: