Ovo je profil manijaka iz Banjaluke koji je pokušao oteti dvije djevojčice

BANJALUKA – Činjenica da je banjalučki otmičar Vladimir S. (39) namjeravao oteti djevojčice starosti sedam-osam godina ukazuje na pedofilske sklonosti ličnosti, ističe psiholog Aleksandar Milić.

Prema kaznenoj evidenciji Vladimir S. do sada nije bio poznat po teškim krivičnim djelima, saznaje SrpskaInfo.

Psiholog Milić objašnjava da je Vladimir S. u prošlosti sigurno pokazivao znakove nastranog ponašanja, ali ih nismo vidjeli.

– Podatak da je pokušao oteti djevojčice govori o mogućim pedofilskim sklonostima. Kako bi utvrdili o kakvim tačno poremećajima ličnosti se radi, u narednom periodu je bitno obaviti niz vještačenja kako bi saznali da li je bio asocijalna ličnost ili je porodičan čovjek.

Kakve su bile njegove dnevne navike. To su vještačenja koja bi trebala biti obavljena tokom istrage kako bi se utvrdili dalji koraci prema osumnjičenom, ali gotovo je sigurno da je njegovo ponašanje i u ranijem periodu bilo čudno, ali mi to nismo vidjeli – objasnio je psiholog Milić za SrpskaInfo.

Podsjetimo, Vladimir S. sinoć je pokušao u svoj automobil “opel” ugurati djevojčicu starosti oko sedam-osam godina, ali je potencijalna tragedija spriječena u rekordnom vremenu. Osumnjičeni je ubrzo uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu u Policijsku upravu Banjaluka.

 

Ostavite komentar: