Osumnjičeni za razbojništva: Određen jednomjesečni pritvor za dvije osobe

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za Kasandra Suljića (23) iz Tuzle i Armina Bećirovića (22) iz Živinica, te različite mjere zabrane za Eldina Salkanovića (23) iz Živinica osumnjičenim za razbojništva, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su 1. septembra maskirani ušli u prostorije jedne benzinske pumpe u Tuzli, dok su ih Salkanović i Š.Z. čekali u automobilu, te su, uz prijetnju da će Bećirović koristiti poluautomatsku pušku, od zaposlenog uzeli 6.000 KM i udaljili se.

Na isti način su počinili razbojništvo i 7. septembra na benzinskoj pumpi u Stuparima na području Kladnja ali nisu uspjeli otvoriti digitalni sef i odnijeti novac.

Suljić i Bećirović su osumnjičeni i da su na isti način u utorak, 20. septembra, maskirani i naoružani, pod prijetnjom da će pucati, uzeli pazar o radnika benzinsku pumpu u naselju Ciljuge na području Živinica.

Tom prilikom su uzeli i novac koji je radnik imao u novčaniku, ključeve od njegovog automobila i određenu količinu cigareta, čime su sebi pribavili protivpravnu korist od oko 2.000 KM.

Nakon što su pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona identifikovali osumnjičene, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla su obavljeni pretresi na više lokacija, kada su osumnjičeni uhapšeni.

Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su kao saučesnici počinili tri krivična djela razbojništva, a Salkanović da je učestvovao u dva razbojništva sa Suljićem i Bećirovićem.

Istraga je potvrđena i protiv muškarca čiji su inicijali Š.Z (22) iz Tuzle zbog sumnje da je sa ovim osobama učestvovao u jednom razbojništvu, ali je sud osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

Ostavite komentar: