Osuđen brat ubice: Upao u kuću policajca i prijetio nožem u Širokom Brijegu

Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivicu optuženika Draženka Jasaka iz Gruda, zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu policijskog službenika T.J. i njegove porodice, saopšteno je iz Tužilaštva ZHK.

Presudom Opštinskog suda u Ljubuškom Draženko Jasak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 10 (deset) mjeseci.

Prestrašio osmogodišnju djevojčicu

Draženko Jasak se teretio da je dana 15. januara 2020. godine oko 16 sati u mjestu Sovići, Podkrstina, u alkoholisanom stanju sa koncentracijom alkohola od 0,98 promila došao do porodične kuće policijskog službenika T.J., popeo se na sprat kuće gdje T.J. živi, gdje se u tom trenutku nalazila samo T.J. osmogodišnja kći, te glasno dozivao T.J. što je dijete prestrašilo.

Djecojčica je kroz prozor plačući i vičući dozivala svog djeda V.J., što su sve čuli T.J. brat I.J. i roditelji V.J. i F.J. pa odmah došli ispred kuće i vidjeli Draženka kako silazi niz stubište njihove kuće.

– Kada mu je V.J. rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred njihovu kuću kad nema nikoga na spratu osim djece, na što je Draženko rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz dvorišta licem okrenut prema I.J., V.J. i F.J. obratio im se riječima: „Naići ćeš ti doli kroz ulicu, dočekaću te ja pa će biti ono…“ pri tome pokazujući kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje je držao nož, te na taj način istima aludirao da ima nož za pojasom hlača- navodi se u saopštenju.

Kažiprstom prešao preko grla

Zatim je okrenut glavom prema V.J. kažiprstom desne ruke prešao preko grla, na koji način mu je uputio prijetnju da će mu prerezati vrat, te otišao niz ulicu vičući: „Vidjećete vi kad prođete niz ulicu“.

– Ozbiljne prijetnje riječima i jasnim gestama od strane nasilne osobe za koju je poznato da uvijek sa sobom nosi nož su kod članova obitelji T.J. izazvale ozbiljan strah za njihove živote- stoji u saopštenju.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu.

Inače Draženko Jasak je brat Joze Jasaka iz Gorice koji je osuđen na 31. godinu zatvora zbog masakra u Grudama kojom prilikom je ubio dvije osobe, te dvije osobe teško ranio.

Draženko je u oktobru prošle godine hapšen zbog prijetnji, ali i nakon što je snimljen kako komšinici prijeti nožem koji je zabadao u stablo. Jedno vrijeme bio je na psihijatrijskom liječenju.

Ostavite komentar: