Održano ročište “pijanom ubici” mlade doktorice u BiH: “Kriv sam, nema šta”

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću, koji je usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić.

Na ročištu je osumnjičeni otkrio detalj da je radio za taxi službu, a njegov advokat je rekao da je radio kao dispečer.

Tužilaštvo je kazalo da je ostalo pri prijedlogu koje je podnijelo sudu, a to je određivanje jednomjesečnog pritvora. U samom prijedlogu su priloženi dokazi te izvedena sumnja da je počinjeno teško krivično djelo, piše Avaz.

Naime, na osnovu do sada prikupljenog materijala izvodi se osnovnana sumnja koje mu se stavlja na teret, rekao je tužilac. Prema prikupljenim dokazima koji se odnose na zapisnik o uviđaju i materijal koji je bilo moguće prikupiti, jasno je da je do saobraćajne nesreće došlo zbog nemara vozača.

Evidentiran je u evidenciji iz oktobra prošle godine do danas, početkom ove godine upravo zbog kršenja propisa vožnje bez vozačke dotvole i to tri puta je kažnjen, rečeno je na ročištu.

Tužilac je naglasio da je Armin Berberović kršio propise bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju.

Za ovo krivično djelo propisana kazna zatvora je najmanje jedna godina, a Tužilaštvo cijeni da su građani uznemireni, a puštanje osumnjičenog može dovesti do veće uznemirenosti, naveli su.

Odbrana je rekla da sudu povjeravaju na procjenu ovakav prijedlog.

“Kriv sam nema šta, izričem kajanje. Prepuštam odluku sudu”, rekao je Armin Berberović na ročištu.

 

Ostavite komentar: