Novi detalji krvoprolića: Zagrljeni izašli sa slave, a nakon deset minuta Glavić pucao u Višekrunu

12.01.2024. | 11:25

Stefan Glavić i ranjeni Dejan Višekruna zajedno su zagrljeni izašli sa slave, a samo nekon deset minuta desio se pokušaj ubistva.

Podsjetimo, u noći između 8.i 9. Januara Stefan Glavić je teško ranio Višekrunu u Ljubavčevu kod Banjaluke.

Glaviću je zbog pokušaja ubistva određen jednomjesečni pritvor, dok se Višekruna nalazi na liiječnju u UKC Srpske.

Sagovornik objašnjava da još uvijek se ne zna šta je navelo Glavića da pokuša ubiti Višekrunu.

“Tokom ispitivanja Glavić je priznao da je pucao na Višekrunu, ali nakon što se oštećeni ispita biće poznato šta je dovelo do ovog sukoba”, kaže sagovornik.

Glavić i Višekruna su 8. uveče došli kod zajedničkog prijatelja B. E. na slavu. Dok su bili u kući, između njih nije bilo nikakvih tenizija i normalno su komunicirali.

“Višekruna je prvi došao na slavu oko 21. čas i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između nih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili”, kaže izvor upućen u istragu.

Ističe da je oko jedan čas iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

“Njih dvojica su pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao posumnjati da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava”, pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao „Pucaj, pucaj“. Njihov sukob je pokušala rastaviti Stefanova majka, ali je pala dok je ih je razdvajala.

“Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori „ Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio pet ili šest hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg”, rekao je pomenuti izvor.

Nakon što ga je pogodio sa dva hica, Višekruna je pao na zemlju i ležao u lokvi krvi.

Prisutni koji su se tu zatekli,među kojima je bio i Stefanov otac, pokušali su pomoći povrijeđenom mladiću i stavili su ga u vozilo i odvezli u Hitnu.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučom.

Svjedoci su ispričali i da dok je Višekruna ležao na zemlji da je Glavić galamio na njega i govorio „Ubiću te p..“