Nakon verbalne rasprave, upucan u nogu: Detalji obračuna u Neumu

Stipe Č. (39) koji je u noći s četvrtka na petak ispred neumskog hotela „Sunce“ pucnjem iz pištolja ranio Ivana M. (35) pušten je danas da se brani sa slobode.

Potvrđeno je ovo za portal „Avaz“ iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On je u jutarnjim satima u Tužilaštvu HNK ispitan na okolnosti događaja, nakon što je sinoć nad njim u MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona završena kriminalistička obrada.

Kako nam je rečeno iz Kantonalnog tužilaštva nije bilo osnova za upućivanje prijedloga za određivanje pritvora.

Verbalni sukob

Prethodno su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP HNK na licu mjesta obavili uviđaj te su saslušali brojne svjedoke, budući da se sve dogodilo u jednom ugostiteljskom objektu uz samu obalu u kojem se nalazilo mnoštvo gostiju.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage i izjavama svjedoka, Ivan M. se verbalno sukobio s nekolicinom osoba. Potom je, rečeno nam je, bez ikakvog povoda nasrnuo na Stipu Č, koji je u tom trenutku posegnuo za pištoljem i ispalio hitac prema njemu, pogodivši ga u predjelu natkoljenice.

Ivan M.je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Neum prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je, kako nam je potvrđeno, hospitalizovan na Klinici za ortopediju. Takođe, rečeno je da je van životne opasnosti.

Izazivanje opšte opasnosti

Stipe Č. se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti u stjecaju s krivičnim djelom nanošenje teških tjelesnih ozljeda, ali i za nedozvoljeno držanje oružja.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a prema naredbi dežurne kantonalne tužiteljke biće obavljena sva neophodna vještačenja od pronađene čahure na licu mjesta do oružja. Uz balistička bit će urađena i medicinska vještačenja.

Ivan M. je, inače, poznati lokalni kabadahija u Neumu, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče. Svojevremeno je nasrtao verbalno i fizički na neumske policajce.

Ostavite komentar: