Nakon ispitivanja predložen pritvor za šest dilera uhapšenih u akciji “Klub 2”

BANJALUKA – Nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu, postupajući tužilac predložio je pritvor za šest dilera uhapšenih u Policijskoj akciji “Klub 2”.

Pritvor je predložen za Ozrena Savića, Draška Tomića, Dušana Babića, Aleksandra Savića, Stefana Pavlovića i Marka Mihajlovića.

Podsjetimo, devet osoba uhapšeno je tokom akcije “Klub 2”, u okviru koje je pronađeno više od šest kilograma droge, uključujući i hašiš, koji već duže vrijeme nije oduziman.

Akcija “Klub 2” usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila iligalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom. Ovu akciju sproveli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Podsjećamo, nedavno je u akciji “Klub” uhapšeno 11 lica osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju. Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Srđanu Boškovu (36), Lei Dokmanović (19), Naili Kapi (20) i Ameru Isakoviću (20), osumnjičenima za trgovinu drogom i omogućavanje konzumiranja droge u akciji “Klub”. Tada su, osim njih, u akciji uhapšeni i Mirko Salamić, Medina Kapo, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Marinko Marjanović i Dragan Jelača, koji su odlukom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci pušteni da se brane sa slobode.

 

Izvor:(Nezavisne novine)Ostavite komentar: