MUP Srpske: Izvještaj Tužilaštvu protiv tri policajca i još deset osoba zbog davanja mita

12.03.2024. | 12:47

Policajci I.Z, J.Z. i N.Š, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su primali mito i da su zloupotrebili službeni položaj ili ovlašćenja, predati su jutros Republičkom javnom tužilaštvu, a izvještaj ovom tužilaštvu je podnesen protiv još deset osoba, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su jutros Republičkom javnom tužilaštvu lica inicijala I.Z, J.Z. i N.Š, koji su juče lišeni slobode zbog osnova sumnje da su izvršila  više krivičnih djela “Primanje mita” i krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Protiv I.Z, J.Z. i N.Š. je podnesen izvještaj o izvršenim  krivičnim djelima primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Takođe protiv lica inicijala M.M., V.Đ., D.Ž., M.A., S.M., S.S., P.S., G.T. i M.A. iz Dervente i lica inicijala D.B. iz Broda podnesen je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita“, kažu u MUP-u Srpske.

Tokom realizacije navedenih aktivnosti izvršeni su pretresi na više lokacija na području Dervente i Broda prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu  poslužiti u daljoj istrazi.

S obzirom da su lica inicijala I.Z., J.Z. i N.Š. policijski službenici Policijske uprave Doboj, ista će biti suspendovana i protiv njih će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka, dodaju iz MUP-a Srpske.