Mladić donesen mrtav i bačen na prugu da izgleda kao da ga je voz udario

Nakon sto je prije šest dana u Blažuju nadomak Sarajeva pronađeno tijelo mladića pored pruge, kako je otkrio izvor blizak istrazi, o slučaju je otvorena istraga protiv za sada nepoznatih počinilaca jer sve ukazuje da se radi o ubistvu.

Naime, tijelo mladića je pronađeno na pruzi te su prve informacije iz MUP KS ukazivale na to da se radi o ilegalnom migrantu kojeg je voz udario. Ipak, slučaj su preuzeli inspektori Odjeljenja za krvne delikte, a tokom uviđaja i spoljnog pregleda tijela uočena je teška povreda lobanje za koju postoji mogućnost da je uzrokovana hicem iz vatrenog oružja, a što će se naknadno utvrditi obdukcijom.

Da je po srijedi kriminalistička priča, a ne slučajna nesreća istražiocima je otkrio položaj tijela u kojem je mladić pronađen. Kako je za Avaz rekao izvor blizak istrazi, mladić je mrtav dovezen sa, za sada, nepoznate lokacije gdje je njegova smrt nastupila te je ostavljen na pruzi.

Istrazioci su odmah utvrdili da se ne radi o ilegalnom migrantu već o H. P., državljaninu BiH iz Sarajeva, prenosi SrpskaInfo.

 

 

Ostavite komentar: