Masovna tuča na parkingu: Dvije osobe povrijeđene, prevezene na UKC

03.01.2023. | 12:37

Dvije osobe povrijeđene su, od kojih jedna teže, u masovnoj tuči koja se dogodila na parkingu u ulici Doktora Slavka Šuška u Prnjavoru.

“Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između više lica, te da su u narušavanju javnog reda i mira učestvovala lica V.Ć., D.R., J.S., B.R., M.V. i A.S. iz  Prnjavora, kao i M.B. iz Laktaša. Tjelesne povrede zadobila su lica B.R. i M.V. koji je zadobio teške tjelesne povrede koje mu je nanijelo lice D.R”, saopšteno je iz policije.

Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć je ukazana na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Učesnici tuče, zatečeni na mjestu događaja, alkotestirani su i utvrđeno je da su bili pod dejstvom alkohola.

“Kod lica M.V. utvrđeno 1,64 g/kg, kod lica B.R. utvrđeno 1,79, kod lica J.S. utvrđeno 1,55, kod lica M.B. utvrđeno 1,84 g/kg i kod lica V.Ć. utvrđeno 0,90 g/kg alkohola u organizmu”, navodi policija.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se D.R. ispita u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Teška tjelesna povreda”, a da se protiv lica V.Ć. D.R., M.B., J.S. B.R., M.V. i A.S. pokrene prekršajni postupak zbog počinjenog prekršaja “Tuča i fizički napad”.

Oznake: Parking, Prnjavor, Tuča