Maskiran u muškarca ispalio četiri hica: Raspisana crvena Interpolova potjernica za brutalnim ubicom

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Sašom Golubom (43), koji se sumnjiči da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.

On je nedostupan organima gonjena, a uglavnom se spekuliše da se krije u Srbiji.

Potjernica je raspisana  po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem  određivanje pritvora osumnjičenom.

“Kantonalni sud Sarajevo je 8. jula 2020. godine izdao nalog Odjeljenju kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Saša Golub”, saopšteno je je prije nekoliko dana za Avaz iz Odjeljenja za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 29. juna ove godine, u bašti restorana ”Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Opštojoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Naka”, a istu veče pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni.

Policija je  hapsila i Seju Hrenovicu, stavljajući mu na teret krivično djelo pomaganje. Hrenovica je, međutim, nakon ispitivanja, pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.

Ostavite komentar: