Lakše ranio poslanika SDS-a: Petar Stanić na kriminalističkoj obradi u policiji

U Policijskoj stanici Prnjavor, u toku je kriminalistička obrada lica Petra Stanića iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice će biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, potvrđeno je iz MUP-a Republike Srpske.

Podsjećamo, juče oko 17,00 časova, u Policijskoj stanici Prnjavor, zaprimljena je prijava da je Petar Stanić iz pištolja, pucao u pravcu poslanika SDS-a Miladina Stanića zbog nerješenih imovinsko – pravnih odnosa. Utvrđeno je da Miladin Stanić ima laku povredu prsta desne ruke za koju tvrdi da je nastala od metka koji je prema njemu ispalio njegov rođak Petar Stanić.

– Policijska uprava Banjaluka osuđuje izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju “političkim činom”, a radi se o nerješenim imovinsko – pravnim odnosima između članova porodice Stanić. Uvidom u službene evidencije smo utvrdii da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić, u posljednjih godinu dana, a koje se odnose na nerješene imovinsko – pravne odnose, a da je to problem koji traje godinama i da policija redovno interveniše. Po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor su postupili profesionalno, te o svemu obavijestili nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, kome smo dostavljali izvještaje o počinjenim krivičnim djelima – ističu u Policijskoj upravi Banjaluka.

 

 

Ostavite komentar: