Krio se pod lažnim imenom: Poslije pet godina bjekstva, u Banjaluci uhapšen Marko Antunović

19.06.2020. | 23:17

Osumnjičen da je 21. februara 2015. u Okružnom zatvoru u Leskovcu pokušao da ubije Nikolu Anaćkova.

Srbije Marko Antunović (38) uhapšen je u Banjaluci po poternici koju je za njim raspisao Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva Nikole Anaćkova (28) 21. februara 2015. u Okružnom zatvoru u Leskovcu. Antunovića je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP RS, identifikovala banjalučka policija.

– Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je koristio ličnu kartu na ime Srđan Derikuća, i da je pod tim imenom prijavljen na adresi u Banjaluci. Kriminalističko-tehničkom obradom utvrđeno je da je zapravo riječ o Marku Antunoviću – navode u PU Banjaluka.

Antunović će prvo biti procesuiran zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, jer je, pored lažne lične karte, posjedovao i vozačku dozvolu na ime Srđan Derikuća. Po završetku ovog postupka, biće predat Sudu BiH radi ekstradicije.

Kako “Novosti” saznaju, Antunović se tereti da je u Okružnom zatvoru u Leskovcu pokušao da ubije zatvorenika Nikolu Anaćkova, kojeg je oštrim predmetom ubo u glavu. Obojica su bila na izdržavanju kazne u otvorenom dijelu zatvora. Antunović je nakon zločina pobjegao i o njemu se ništa nije znalo sve do sada, kada je utvrđeno da je zamijenio identitet i godinama živio u Banjaluci.

 

Izvor:(Novosti.rs)