Jeziv slučaj uznemirio BiH: Tužilac traži da se odredi pritvor taksisti silovatelju

Postupajući tužilac predložio je sudiji za prethodni postupak Opštinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Mirnesu Osmanoviću (25), taksisti osumnjičenom za silovanje, potvrdila je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva.

Prijedlog za pritvor upućen je kako je navela zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze i utiecati na svjedoke, odnosno da bi mogao ponoviti krivično djelo te zbog velike uznemirenosti javnosti, piše Avaz.
Podsjećanja radi, Osmanovića je djevojka iz Sarajeva prijavila da ju je silovao u vikendici u Semizovcu. Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao taksista.
Takođe, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos. Žrtva je bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Taksista ju je prema njenoj izjavi odveo u vikendicu u Semizovcu gdje ju je pretukao i silovao.

Ostavite komentar: