Jednomjesečni pritvor! Iza rešetaka vozač koji je usmrtio radnika banjalučke “Čistoće”

06.11.2023. | 12:12

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Voji Čičiću (27) koji je vozeći “opel korsa” udario i usmrtio radnika Gradske čistoće R.M. (58), a potom pobjegao sa lica mjesta.

Kako je saopšteno na stranici Okružnog suda, navodeći inicijale, navodi se da je pritvor određen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na dokaze i svjedoke, uznemirenja javnosti i težine krivičnog djela. Pritvor je predložen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Osumnjičenom Čivčiću na teret su stavljena krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Kako je ranije saopštilo banjalučko Okružno tužilaštvo nesreća se desila 4. novembra, 54 minuta poslije ponoć, u ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci.

Čivčić je vozeći automobil “opel korsa” naletio i udario radnika Gradske čistoće R.M. (58) iz Banjaluke koji je preminuo.

Vozač je nakon toga pobjegao, ali je brzo pronađen i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama radnik Čistoće čistio je ulicu u kojoj su iscrtavani novi saobraćajni znakovi za uvođenje jednosmjernog saobraćaja, piše Glas.