Ispalio 16 metaka na slavi: Banjalučanin optužen za pokušaj ubistva komšije

05.04.2024. | 11:40

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Banjalučanina Stefana Glavića (28) zbog pokušaja ubistva sugrađanina Dejana Višekrune u januaru ove godine.

Prema navodima iz optužnice, kritični događaj se desio 9. januara ove godine oko jedan sat poslije ponoći u mjestu Ljubačevo, zaseok Eraci.

Tereti se da je nakon kraće rasprave sa Višekrunom, iz auta je izvadio pištolj marke CZ 999 “scorpion”, za koji nema oružni list niti dozvolu za držanje.

“Sa udaljenosti od oko četiri metra, opalio je više projektila u pravcu oštečenog, od čega je prvi projektil prošao iznad oštećenog, nakon čega je on iz straha digao ruke, pa ga je drugi projektil pogodio u lijevu nadlakticu usljed čega je zadobio prostrijelnu ranu, dok ga je treći projektil pogodio u predjelu grudnog koša. Nanio mu je tešku tjelesnu povredu nakon čega oštećeni pada na cestu uz jako krvarenje”, navodi se u optužnici, prenosi Mondo.

Dodaje se da je u toku pucanja, Glaviću prišao V.R. koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj i podigao je uvis, kako bi ga spriječio da dalje puca u žrtvu.

“Osumnjičeni je nastavio da puca, da bi nakon što je ispalio sve projektile, ukupno 16 metaka, odbacio pištolj u neposrednoj blizini događaja, te pozvao policiju telefonom i saopštava da je ubio komšiju govoreći “Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u mjestu Ljubačevo“, istaknuto je u optužnici.