Haos u kafiću: Trojica uhapšena zbog tuče, potegnut i pištolj

15.01.2024. | 11:20

Tri osobe uhapšene su u Kotor Varošu nakon što su dvojica napali trećeg, koji je potom na njih potegao pištolj!

U PU Banjaluka navode da su uhapšeni N.D. iz Kotor Varoši zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, te M.M. i D.M. zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno učešća u tuči. Kažnjen je i konobar kafića u kojem su se nalazili zbog posluživanja alkohola ”vidno alkoholisanim osobama”.

”Policijskoj stanici je prijavljeno da je oko 00.25 časova došlo do narušavanja javnog reda i mira u gostiteljskom objektu u Kotor Varoši tučom tri lica. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su M.M. i D.M. nakon verbalne rasprave fizički napali N.D. zadajući mu više udaraca, te da je N.D. u jednom trenutku izvadio pištolj i usmjerio ga u njihovom pravcu”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da su svi podvrgnuti alkotestu i kod N.D. je izmjereno 1,37 g/kg, kod M.M. od 1,41 g/kg, a kod D.M. 1,67 g/kg alkohola u organizmu.

”Od N.D. je uz potvrdu oduzet pištolj makre ”Glock” sa dva okvira i 12 komada municije. Radniku ugostiteljskog objekta uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.