Granična policija zaplijenila cigarete, oružje i municiju FOTO

Pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum izvršili su pretres porodične kuće lica čiji su inicijali B.J. na području Foče i tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina cigareta bez akciznih markica, kao i telefoni i SIM kartice, kamera, noćni dvogled sa infracrvenim svjetlom, puška M48 A kalibra 7,9 milimtara.

U pretresu, koji je izvršen juče pronađeno je i 124 komada municije kalibra 7,9 milimetara i 16 komada municije za pušku 7.62 milimetara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela neovlašteno skladištenje roba, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet akciznih proizvoda i neovlašteno držanje naoružanja vojne opreme i municije, navedeno lice B.J, te M.J. koji se dovodi u vezu sa ovim događajem, ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Pretres je realizovan u nastavku akcije u kojoj je 22. marta zaplijenjeno 15.000 kutija cigareta bez akciznih markica, prema naredbi Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Službenici Jedinice Granične policije Brod juče su lišili slobode lice čiji su inicijali E.S, državljanina BiH, jer je provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

U saopštenju se dodaje da je navedeno lice kontrolisano na ulasku u BiH na Graničnom prelazu Brod i predat je službenicima Policijske uprave Zenica.

Na Aerodromu Sarajevo juče su na letu iz Beča pripadnici Granične policije lišili slobode lice čiji su inicijali M.T, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela teška krađa.

Državljanin BiH je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice Granične policije Orašje su u subotu, 27. marta, lišili lobode lice čiji su inicijali E.K, jer je ustanovljeno da je potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela prevara.

Državljanka BiH je kontrolisana na ulasku u BiH na prelazu Orašje i predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Brčko, lišen je slobode E.A, državljanin Švajcarske, a utvrđeno je da je za njim Policija distrikta Brčko raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa.

Službenici Jedinice Granične policije Brčko predali su ga službenicima Policije distrikta.

Službenici Jedinice Granične policije Gradiška su u petak, 26. marta, lišili slobode lice čiji su inicijali M.V. nakon što je provjerama ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela krađa.

M.V. koji je državljanin BiH, je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Gradina i predat je službenicima Sudske policije Bihać, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: