Dvojac uhapšen: Poznato ko su osobe koje su bacile bombu na kuću načelnika opštine

02.04.2024. | 18:00

Zbog sumnje da su bacili bombu na kuću načelnika Opštine Stari Grad Irfana Čengića, pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas Benjamina Aganovića i Mirzu Hasanbegovića.

Oni su, kako navodi “Avaz”, od ranije poznati policijskim organima, zbog više krivičnih djela, između ostalog razbojništvo i pomaganje izvršiocu nakon krivičnog djela ubistva na Vratniku.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-bezbednosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Opštine Stari Grad Irfana Čengića”, navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

“Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u Ulici Kreštalica, izvršeno 26. marta. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja”, saopšteno je iz MUP-a KS.