Dvije osobe u zatvoru: Uhapšen drogiran Banjalučanin i naoružan sugrađanin

07.02.2024. | 09:55

Pripadnici Policijske stanice Laktaši u okviru akcije “Kalibar” uhapsili su lice čiji su inicijali M.V. iz Banjaluke, a tokom pretresa automobila kojim je upravljalo oduzeta je municija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz saglasnost banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, pripadnici Policijske stanice Laktaši su u saradnji sa pripadnicima Uprave za policijsku podršku pretresli putničko vozilo “smart” i pronašli i oduzeli 61 trotilski metak od po 200 grama, 59 trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 milimetara i 14 komada municije kalibra 7,9 milimetara.

Protiv juče uhapšenog lica će, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, biti podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su uhapsili i lice čiji su inicijali S.Đ. iz Banjaluke, zbog posjedovanja droga. Kod ovog lica pronađena je i oduzeta pvc kesica sa određenom količinom biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu.

Kod ovog lica utvrđeno je prisustvo droge “txc” u organizmu.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka juče su evidentirana dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, osam saobraćajnih nezgoda i četiri požara.