Dugo bio u bjekstvu: Zatražen pritvor za osumnjičenog u akciji “Storidž”

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Predraga Petkovića, osumnjičenog u predmetu “Storidž” kao jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiše, koji se predao poslije višemjesečnog bjekstva.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom i, između ostalog, tereti se da je kao jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta, komunicirajući putem aplikacija “Skaj” i “Anom”, dogovarao i učestvovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa i prodaje većih količina opojnih droge i nezakonitog prometovanja vatrenog oružja i municije.

Petković se sumnjiči i za učešće u krivičnim djelima ilegalnog prevoza migranata preko državne granice, krađe motornog vozila radi sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.

Ostavite komentar: