Drama u Prijedoru: Muškarac koji je napao radnika hitne prijavljen zbog dva krivična djela

27.02.2024. | 13:16

Policijska uprava Prijedor dostavila je prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca A.P. iz ovog grada koji je radniku hitne pomoći uputio ozbiljne prijetnje po život, a potom ga fizički napao nanijevši mu tjelesne povrede.

Načelnik krim-policije u ovoj upravi Goran Karan rekao je na redovnoj konferenciji za novinare da je izvještaj podnesen za dva krivična djela – ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda, počinjena 27. januara ove godine.

Govoreći o privrednom kriminalitetu, on je naveo da su u januaru evidentirana četiri krivična djela, od čega tri koruptivnog karaktera, te da su materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist veći od 377.180 KM. “Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je šest krivičnih djela i 11 prekršaja.

Oduzeto je 83 grama amfetamina, 62 grama marihuane, 2,7 grama heroina, 16 tableta, određena količina heroina i 42 elektronske cigarete sa punjenjem ulja kanabisa”, dodao je Karan.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica rekao je da je u januaru bilo 79 krivičnih djela, od kojih 16 po nepoznatom počiniocu, a da je rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 65 odsto, a ukupna 91,6 odsto. N

Načelnik sektora policije Zoran Jež rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 46 prekršaja i da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo, da je zabilježeno 85 saobraćajnih nezgoda, što je za deset više u odnosu na uporedni period prošle godine, te da je u jednoj saobraćajnoj nezgodi smrtno stradalo jedno lice.

“Vozači pod uticajem alkohola prouzrokovali su 22 saobraćajne nezgode, što praktično znači svaku četvrtu nezgodu. Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica događa se u periodu od podne do 20.00 časova”, dodao je Jež.