Čovjeku prislonio pištolj na glavu: Četiri osobe uhapšene zbog premlaćivanja Banjalučanina

27.02.2024. | 11:10

Banjalučka policija uhapsila je četiri osobe zbog premlaćivanja S.I. koji je takođe uhapšen zbog sumnje da je prethodno prijetio pištoljem sugrađaninu tako što mu je cijev prislonio na glavu!

U PU Banjaluka navode da je S.I. završio na liječenju na UKC Republike Srpske, dok su napadači identifikovani i uhapšeni. Radi se M.Nj., D.P., D.B. i S.R. kojima se na teret stavlja nanošenje teških tjelesnih povreda, dok se S.I. na teret stavlja ugrožavanje sigurnosti.

”S.I. se sumnjiči da je 25. februara oko četiri časa prijetio drugom muškarcu tako što mu je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci prislonio pištolj na glavu. Nakon toga ga je odgurnuo i pobjegao. Isti dan, u poslijepodnevnim časovima M.Nj., D.P., D.B. i S.R. su fizički napali S.I. usljed čega je zadobio povrede glave i tijela, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC Republike Srpske”, navode u policiji.

Dodaju da je tokom kriminalističke obrade od S.I. uz potvrdu oduzet pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i municijom, te puška M48 kalibra 7,9 mm.

”Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta slijedi pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a protiv R.I. iz Banjaluke, vlasnika oduzetog oružja, zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da su sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.